Soupe de poissons

Soupe de poissons

3.1 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • 40 g d'échalotes
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 15 g d'huile d'olive
  • 20 g de concentré de tomate
  • 300 g de filets de poisson de roche (grondin, rascasse, tacaud, par ex.), coupés en morceaux
  • 150 g de poireau coupé en morceaux (2-3 cm)
  • 150 g de carottes coupées en morceaux (2-3 cm)
  • 100 g de pomme de terre coupée en morceaux (2-3 cm)
  • 150 g de fenouil coupé en morceaux (2-3 cm)
  • 1000 g d'eau
  • 1 c. à café de fumet de poisson déshydraté
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 414.7 mg
Białko 11 g
Kalorie 445.7 kJ / 106 kcal
Tłuszcz 3.5 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Węglowodany 7.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...