Velouté de moules au safran

Velouté de moules au safran

4.5 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 100 g de blanc de poireau coupé en morceaux
  • 250 g de carottes coupées en tronçons
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • 450 g d'eau
  • 100 g de vin blanc sec
  • 1 c. à soupe de fumet de poisson
  • 1000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
  • 1 dose de safran
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 80 g de jus d'orange
  • 3 brins de coriandre fraîche ciselés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 784.3 mg
Białko 8 g
Kalorie 665.5 kJ / 159.8 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Węglowodany 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...