Velouté de moules au safran

Velouté de moules au safran

4.5 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • d'ail
    1 gousse
  • de blanc de poireau coupé en morceaux
    100 g
  • de carottes coupées en tronçons
    250 g
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe
  • d'eau
    450 g
  • de vin blanc sec
    100 g
  • de fumet de poisson
    1 c. à soupe
  • de moules fraîches, préalablement nettoyées
    1000 g
  • de safran
    1 dose
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    100 g
  • de jus d'orange
    80 g
  • de coriandre fraîche ciselés
    3 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 159.8 kcal / 665.5 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 6.7 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 784.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...