Urządzenia i Akcesoria
Sałatka sycylijska z krewetkami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
2 porcji
Składniki
-
65 g czerwonej cebuli pokrojonej w 1-2 mm plastry
-
10 - 15 g czerwonego octu winnego
-
5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
15 g oliwy z oliwek
-
½ ząbka czosnku (opcjonalnie)
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego, świeżo wyciśniętego15 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli morskiej
-
1 szczypta pieprzu białego, mielonego
-
230 g wody
-
170 g krewetek, surowych, obranych oczyszczonych (ok. 350 g krewetek w pancerzach)
-
½ cytryny, ekologicznej, pokrojonej w 2-3 mm plastry½ limonki ekologicznej, pokrojonej w 2-3 mm plastry
-
65 g fenkułu pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
130 g pomidorków cherry przekrojonych na pół
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
17 g
Kalorie
785 kJ /
187 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z krewetek i chrupiących warzyw
45 min
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
50 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Krewetki z ryżem i warzywami na parze
1 godz.
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
25 min
Sałatka prowansalska z kalmarami
55 min
Dorsz z aïoli i warzywami
50 min
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 min
Sałatka bulgur ze szpinakiem, ogórkiem i krewetkami
50 min
Chiński makaron z krewetkami i sosem czosnkowym
1 godz. 15 min
Tacos z krewetkami i ananasem
45 min
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 min