
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g ryżu basmati
- 1200 g wody
- 3 łyżeczki curry, mielonego
- 50 g zielonego groszku, mrożonego
- 150 g marchewki pokrojonej w ok. 2 cm kostkę
- 2 jajka roztrzepane
- 70 g cebuli przekrojonej na pół
- 10 g oleju
- 100 g krewetek tygrysich, surowych, obranych bez głów, oczyszczonych, pokrojonych na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 100 g ananasa, świeżego pokrojonego na 2 cm kawałki
- 1 - 2 łyżeczki wina ryżowego
- 1 - 2 łyżeczki sosu rybnego
- ½ - 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 571 kcal / 2390.6 kJ
- Białko
- 26 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Węglowodany
- 96.5 g
- Błonnik
- 7.5 g