Krewetki z ryżem i warzywami na parze

Krewetki z ryżem i warzywami na parze

3.7 101 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje

Składniki

  • 200 g ryżu basmati
  • 1200 g wody
  • 3 łyżeczki curry, mielonego
  • 50 g zielonego groszku, mrożonego
  • 150 g marchewki pokrojonej w ok. 2 cm kostkę
  • 2 jajka roztrzepane
  • 70 g cebuli przekrojonej na pół
  • 10 g oleju
  • 100 g krewetek tygrysich, surowych, obranych bez głów, oczyszczonych, pokrojonych na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g ananasa, świeżego pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 1 - 2 łyżeczki wina ryżowego
  • 1 - 2 łyżeczki sosu rybnego
  • ½ - 1 łyżeczka soli

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 26 g
Kalorie 2390.6 kJ / 571 kcal
Tłuszcz 11.8 g
Błonnik 7.5 g
Węglowodany 96.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...