Krewetki z ryżem i warzywami na parze
TM5 TM6

Krewetki z ryżem i warzywami na parze

3.7 (96 ocen)

Składniki

  • 200 g ryżu basmati
  • 1200 g wody
  • 3 łyżeczki curry, mielonego
  • 50 g zielonego groszku, mrożonego
  • 150 g marchewki, pokrojonej w ok. 2 cm kostkę
  • 2 jajka, roztrzepane
  • 70 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 10 g oleju
  • 100 g krewetek tygrysich, surowych, obranych, bez głów, oczyszczonych, pokrojonych na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g ananasa, świeżego, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 1 - 2 łyżeczki wina ryżowego
  • 1 - 2 łyżeczki sosu rybnego
  • ½ - 1 łyżeczka soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2390.6 kJ / 571 kcal
Białko
26 g
Węglowodany
96.5 g
Tłuszcz
11.8 g
Błonnik
7.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy