
Urządzenia i Akcesoria
Krewetki z ryżem i warzywami na parze
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
ryżu basmati200 g
-
wody1200 g
-
curry, mielonego3 łyżeczki
-
zielonego groszku, mrożonego50 g
-
marchewki pokrojonej w ok. 2 cm kostkę150 g
-
jajka roztrzepane2
-
cebuli przekrojonej na pół70 g
-
oleju10 g
-
krewetek tygrysich, surowych, obranych bez głów, oczyszczonych, pokrojonych na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)100 g
-
ananasa, świeżego pokrojonego na 2 cm kawałki100 g
-
wina ryżowego1 - 2 łyżeczki
-
sosu rybnego1 - 2 łyżeczki
-
soli½ - 1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
571 kcal /
2390.6 kJ
Białko
26 g
Tłuszcz
11.8 g
Węglowodany
96.5 g
Błonnik
7.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA CHIŃSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 min
Krewetki curry
1 godz. 50 min
Makaron z krewetkami i porem (TM5, TM6)
30 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Ryż z owocami morza
1 godz. 15 min
Tagliatelle z krewetkami
30 min
Makaron z krewetkami i cukinią
40 min
Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)
35 min
Chow mein z krewetkami
1 godz.
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Chiński makaron z krewetkami i sosem czosnkowym
1 godz. 15 min