Urządzenia i Akcesoria
Sałatka sycylijska z krewetkami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
130 g czerwonej cebuli pokrojonej w 1-2 mm plastry
-
20 - 25 g czerwonego octu winnego
-
5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
35 g oliwy z oliwek
-
½ ząbka czosnku (opcjonalnie)
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego, świeżo wyciśniętego25 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
⅔ łyżeczki soli morskiej
-
1 szczypta pieprzu białego, mielonego
-
270 g wody
-
330 g krewetek, surowych, obranych oczyszczonych (ok. 650 g krewetek w pancerzach)
-
1 cytryna, ekologiczna, pokrojona w 2-3 mm plastry1 - 1 ½ limonki ekologicznej, pokrojonej w 2-3 mm plastry
-
130 g fenkułu pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
270 g pomidorków cherry przekrojonych na pół
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
17 g
Kalorie
785 kJ /
187 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 godz. 10 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Krewetki z orzechami nerkowca
40 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Sałatka z wędzonym kurczakiem i kozim serem
55 min
Sałatka z krewetek i chrupiących warzyw
45 min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
50 min
Sałatka prowansalska z kalmarami
55 min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min
Sałatka Cezar
50 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.