
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g piersi z kurczaka, bez skóry pokrojonej w 1-2 cm paski
- 110 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 1 szczypta soli
- 520 g wody
- 2 jajka
- 200 - 300 g mieszanki młodych sałat porwanej na kawałki
- 100 g sera parmezan (50 g pokrojonego na 3 cm kawałki)
- 1 ząbek czosnku
- 4 filety z anchois, w oleju
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- 10 g czerwonego octu winnego
- 1 łyżeczka soku z limonki świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki sosu Worcestershire
- bagietka podpieczona, pokrojona na kawałki, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 440.7 kcal / 1843.9 kJ
- Białko
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 37.3 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Sód
- 620.4 mg
Alternatywne przepisy
Burger DELUXE
2 godz. 15 min
Dressing do sałatki Cezar
5 min
Sałatka z kurczakiem
55 min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25 min
Sałata z sosem winegret
5 min
Sałatka z jeżynowym sosem winegret
20 min
Sałatka à la nicejska z konfitowanymi żółtkami
2 godz.
Sałatka z rukwią wodną i gruszkami
10 min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15 min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 min
Kremowy dressing francuski
10 min