
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka Cezar
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
piersi z kurczaka, bez skóry pokrojonej w 1-2 cm paski150 g
-
oliwy z oliwek110 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
-
wody520 g
-
jajka2
-
mieszanki młodych sałat porwanej na kawałki200 - 300 g
-
sera parmezan (50 g pokrojonego na 3 cm kawałki)100 g
-
ząbek czosnku1
-
filety z anchois, w oleju4
-
musztardy Dijon1 łyżeczka
-
czerwonego octu winnego10 g
-
soku z limonki świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
sosu Worcestershire½ łyżeczki
-
bagietka podpieczona, pokrojona na kawałki, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
440.7 kcal /
1843.9 kJ
Białko
22.4 g
Tłuszcz
37.3 g
Węglowodany
2.6 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Sód
620.4 mg