Urządzenia i Akcesoria
Sałatka Cezar
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
150 g piersi z kurczaka, bez skóry pokrojonej w 1-2 cm paski
-
110 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 szczypta soli
-
520 g wody
-
2 jajka
-
200 - 300 g mieszanki młodych sałat porwanej na kawałki
-
100 g sera parmezan (50 g pokrojonego na 3 cm kawałki)
-
1 ząbek czosnku
-
4 filety z anchois, w oleju
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
10 g czerwonego octu winnego
-
1 łyżeczka soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki sosu Worcestershire
-
bagietka podpieczona, pokrojona na kawałki, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
620.4 mg
Białko
22.4 g
Kalorie
1843.9 kJ /
440.7 kcal
Tłuszcz
37.3 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Węglowodany
2.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami
35 min
Sałatka z jeżynowym sosem winegret
20 min
Sałatka à la nicejska z konfitowanymi żółtkami
2 godz.
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15 min
Parmezanowe koszyczki
40 min
Burgery z chorizo, guacamole i granatem
2 godz.
Malinowy winegret
72 godz.
Sałatka szpinakowa z łososiem i jajkiem w koszulce
30 min
Szaszłyki z kurczaka, ryż z kminem rzymskim i ciepłą sałatką warzywną
2 godz.
Sałatka z kurczakiem
55 min
Dressing do sałatki Cezar
5 min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 min