Sałatka Cezar

Sałatka Cezar

4.2 556 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 150 g piersi z kurczaka, bez skóry pokrojonej w 1-2 cm paski
  • 110 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 szczypta soli
  • 520 g wody
  • 2 jajka
  • 200 - 300 g mieszanki młodych sałat porwanej na kawałki
  • 100 g sera parmezan (50 g pokrojonego na 3 cm kawałki)
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 filety z anchois, w oleju
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 10 g czerwonego octu winnego
  • 1 łyżeczka soku z limonki świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki sosu Worcestershire
  • bagietka podpieczona, pokrojona na kawałki, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 440.7 kcal / 1843.9 kJ
Białko 22.4 g
Tłuszcz 37.3 g
Węglowodany 2.6 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 8.9 g
Sód 620.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...