Wegańskie „flaczki” z boczniaków

3.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 60 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 40 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 30 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 g oleju
  • 350 g wody
  • 250 g boczniaków, świeżych pokrojonych w 0,5-1 cm paski
  • 1 liście laurowe, suszone
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • 10 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 159 kcal / 663 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 670 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...