Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie „flaczki” z boczniaków
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
30 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
15 g oleju
-
350 g wody
-
250 g boczniaków, świeżych pokrojonych w 0,5-1 cm paski
-
1 liście laurowe, suszone
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
10 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
670 mg
Białko
6 g
Kalorie
663 kJ /
159 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Żurek wegański
35 min
Wegańskie leczo z kurkami
40 min
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30 min
Wegański gulasz z boczniaków z kaszą orkiszową z warzywami
45 min
Zupa z grzybami w pięciu smakach
40 min
Boczniaki à la śledzie z cebulką
24 godz. 15 min
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
30 min
Zupa rybna z warzywami
45 min
Wegański bigos z boczniakami
1 godz. 40 min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1 godz. 10 min
Zupa szczawiowa
35 min
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50 min