Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie „flaczki” z boczniaków
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
30 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
15 g oleju
-
350 g wody
-
250 g boczniaków, świeżych pokrojonych w 0,5-1 cm paski
-
1 liście laurowe, suszone
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
10 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
159 kcal /
663 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
670 mg