
Urządzenia i Akcesoria
Pasztet z selera
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
30 porcji
Składniki
-
słonecznika łuskanego70 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki750 g
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki120 g
-
pieczarek przekrojonych na pół100 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki50 g
-
ząbków czosnku4 - 5
-
wody500 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
bułki tartej50 g
-
kaszy manny50 g
-
jajka3
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu ziołowego1 łyżeczka
-
majeranku, suszonego2 łyżeczki
-
cząbru, suszonego1 łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
-
kurkumy, mielonej½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
62 kcal /
259.2 kJ
Białko
2.2 g
Tłuszcz
3.2 g
Węglowodany
6.8 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
164.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC VI
10 Przepisów
Polska
Polska