Pasztet z selera

Pasztet z selera

4.4 492 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
30 porcji

Składniki

  • słonecznika łuskanego
    70 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    750 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    200 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    120 g
  • pieczarek przekrojonych na pół
    100 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    50 g
  • ząbków czosnku
    4 - 5
  • wody
    500 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • bułki tartej
    50 g
  • kaszy manny
    50 g
  • jajka
    3
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu ziołowego
    1 łyżeczka
  • majeranku, suszonego
    2 łyżeczki
  • cząbru, suszonego
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • kurkumy, mielonej
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 62 kcal / 259.2 kJ
Białko 2.2 g
Tłuszcz 3.2 g
Węglowodany 6.8 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 164.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...