![Pasztet z selera Pasztet z selera](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/602769b331634703366616292b4aa23d/Derivates/2cab8a454e8db1693ced64d005f7a085b2fdab8c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g słonecznika łuskanego
- 750 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 120 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g pieczarek, przekrojonych na pół
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 4 - 5 ząbków czosnku
- 500 g wody
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 50 g bułki tartej
- 50 g kaszy manny
- 3 jajka
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- 2 łyżeczki majeranku, suszonego
-
1
łyżeczka cząbru, suszonego
lub 1 łyżeczka tymianku, suszonego - ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- ½ łyżeczki kurkumy, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 259.2 kJ / 62 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 164.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30 Min
Pasta marchewkowa
15min
Żurek wegański
35 Min
Pasztet pieczarkowy
2 Std. 50 Min
Boczniaki à la śledzie z cebulką
24h 15 min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1 Std. 30 Min
Wegański bigos z boczniakami
1 Std. 40 Min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 Min
Wegańskie leczo z kurkami
40 Min
Pasztet z cukinii
1h 45min
Wegańskie „flaczki” z boczniaków
40 Min
Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną
1h 10min