
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
2 porcje
Składniki
-
200 g fileta z dorsza, bez skóry pokrojonego w 2-3 cm kawałki
-
4 szczypty soli
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
80 g cebuli przekrojonej pionowo na pół
-
200 g cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
-
200 g bakłażana z odciętymi końcówkami, mieszczącego się w szerokiej części podajnika lub przekrojonego wzdłuż na pół
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
-
200 g ziemniaków mieszczących się w szerokiej części podajnika
-
2 ząbki czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
250 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
50 g wody
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
351.9 kcal /
1472.1 kJ
Białko
25.2 g
Tłuszcz
8.9 g
Węglowodany
45.9 g
Błonnik
10.7 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
407.4 mg