
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
1 porcja
Składniki
-
20 g cebuli
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek plus 1 łyżeczka
-
30 g liści szpinaku baby, świeżych
-
20 g sera feta
-
2 szczypty soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
120 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry w jednym kawałku
-
⅓ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ pomidora pokrojonego w plastry
-
⅓ łyżeczki oregano, suszonego
-
120 g ziemniaków
-
⅓ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
452.5 kcal /
1893.1 kJ
Białko
34.3 g
Tłuszcz
22.3 g
Węglowodany
29.2 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
568.7 mg