
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
1 porcja
Składniki
-
cebuli20 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek plus 1 łyżeczka10 g
-
liści szpinaku baby, świeżych30 g
-
sera feta20 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia2 szczypty
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry w jednym kawałku120 g
-
papryki słodkiej, mielonej⅓ łyżeczki
-
pomidora pokrojonego w plastry½
-
oregano, suszonego⅓ łyżeczki
-
ziemniaków120 g
-
ziół prowansalskich, suszonych⅓ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
452.5 kcal /
1893.1 kJ
Białko
34.3 g
Tłuszcz
22.3 g
Węglowodany
29.2 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
568.7 mg