Urządzenia i Akcesoria
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
1 polędwica wieprzowa (ok. 600 g)
-
6 - 9 suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
1 kulka sera mozzarella (125 g), pokrojona na 3 kawałki
-
3 łyżki oleju
-
3 łyżeczki pasty harissa (patrz wskazówka)
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
700 g wody
-
700 g ziemniaków, młodych (Ø ok. 4 cm)
-
400 g różyczek brokułu
-
80 - 100 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 - 2 gałązki tymianku, świeżego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
704.9 kcal /
2949.1 kJ
Białko
32.8 g
Tłuszcz
45.3 g
Węglowodany
46.1 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
20.1 g
Sód
1522.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ślimaczki z kurczakiem gyros
1 godz.
Mini pączki twarogowe
30 min
Pulpety z ziemniakami w migdałowym sosie
1 godz.
Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym i ryżem
1 godz. 20 min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Spätzle ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
50 min
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1 godz. 25 min
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min
Kurczak po czesku a lá svíčková z knedlem
55 min
Ryż z wieprzowiną i papryką
1 godz.
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min