Dal z brązowym ryżem i soczewicą

Dal z brązowym ryżem i soczewicą

4.1 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • warzyw, mieszanych w równych proporcjach, marchewki, kalafiora, brokułu
    400 g
  • ryżu brązowego
    60 g
  • wody
    1200 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • soli
    1 ½ łyżeczkę
  • czerwonej soczewicy, suszonej
    60 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbki czosnku mały
    2
  • curry, mielonego
    1 łyżeczkę
  • kminu rzymskiego, mielonego
    2 szczyptę
  • suszonych płatków chili (opcjonalnie)
    2 szczyptę
  • syropu z agawy
    2 łyżeczkę
    2 łyżeczka syropu klonowego
  • mleczka kokosowego
    160 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    300 g
  • ziaren sezamu
    2 łyżki
  • płatków drożdżowych
    2 łyżki

Wartości odżywcze na 2 porcję

Kalorie 1567 kcal / 6556 kJ
Białko 57 g
Tłuszcz 66.6 g
Węglowodany 174.6 g
Błonnik 35.6 g
Tłuszcz nasycony 29.4 g
Sód 6889.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...