
Urządzenia i Akcesoria
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
warzyw, mieszanych w równych proporcjach, marchewki, kalafiora, brokułu400 g
-
ryżu brązowego60 g
-
wody1200 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
soli1 ½ łyżeczkę
-
czerwonej soczewicy, suszonej60 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbki czosnku mały2
-
curry, mielonego1 łyżeczkę
-
kminu rzymskiego, mielonego2 szczyptę
-
suszonych płatków chili (opcjonalnie)2 szczyptę
-
syropu z agawy2 łyżeczkę
-
mleczka kokosowego160 g
-
krojonych pomidorów, z puszki300 g
-
ziaren sezamu2 łyżki
-
płatków drożdżowych2 łyżki
Wartości odżywcze na 2 porcję
Kalorie
1567 kcal /
6556 kJ
Białko
57 g
Tłuszcz
66.6 g
Węglowodany
174.6 g
Błonnik
35.6 g
Tłuszcz nasycony
29.4 g
Sód
6889.8 mg