Dal z brązowym ryżem i soczewicą

Dal z brązowym ryżem i soczewicą

4.2 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 400 g warzyw, mieszanych w równych proporcjach, marchewki, kalafiora, brokułu
  • 60 g ryżu brązowego
  • 1200 g wody
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 ½ łyżeczkę soli
  • 60 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku mały
  • 1 łyżeczkę curry, mielonego
  • 2 szczyptę kminu rzymskiego, mielonego
  • 2 szczyptę suszonych płatków chili (opcjonalnie)
  • 2 łyżeczkę syropu z agawy
    2 łyżeczka syropu klonowego
  • 160 g mleczka kokosowego
  • 300 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 2 łyżki ziaren sezamu
  • 2 łyżki płatków drożdżowych

Wartości odżywcze na 2 porcję

Kalorie 1567 kcal / 6556 kJ
Białko 57 g
Tłuszcz 66.6 g
Węglowodany 174.6 g
Błonnik 35.6 g
Tłuszcz nasycony 29.4 g
Sód 6889.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...