
Urządzenia i Akcesoria
Wegański pad thai z tofu
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
300 g makaronu ryżowego
-
1 ząbek czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 cebula dymka pokrojona w piórka
-
2 łyżki oleju
-
1 opakowanie tofu, średnio twardego pokrojonego w 0,5 cm plastry (ok. 180 g)
-
150 g różyczek brokułu
-
100 g jarmużu pokrojonego na kawałki, bez twardych części
-
100 g pieczarek pokrojonych w 3-4 mm plastry
-
80 g marchewki pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)
-
80 g papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)
-
100 g kiełków fasoli mung, świeżych
-
25 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
60 g sosu sojowego
-
20 g pasty z tamaryndowca
-
1 łyżka octu ryżowego
-
1 łyżka soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
2 łyżeczki oleju sezamowego
-
¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
-
ziarna sezamu uprażonego, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
585.1 kcal /
2448 kJ
Białko
21.7 g
Tłuszcz
16.6 g
Węglowodany
95.7 g
Błonnik
9.9 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Sód
1011.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Kuchnia azjatycka II
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makaron w sosie dyniowym
45 min
Wegańskie curry z bakłażanem
50 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Zielone pancakes z tofu
15 min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Tantanmen Ramen
45 min
Kalafior tikka masala
30 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min