![Dyniowe ragout z ryżem Dyniowe ragout z ryżem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ec2b4aff8620389caf2d5b2c5c884ccd/Derivates/61e05f77108efaa44ac66ff2000ec0a124e7a448.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g wody
- 30 g oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki soli
- 300 g ryżu
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 400 g brązowych pieczarek, świeżych, pokrojonych w ćwiartki
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
10
g skrobi kukurydzianej
lub 10 g skrobi ziemniaczanej - 10 g syropu klonowego
- 20 g sosu sojowego, light
-
1 - 2
łyżeczki sosu sambal oelek (patrz wskazówka)
lub 1 - 2 łyżeczki sosu sriracha -
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 300 g dyni Hokkaido, pokrojonej na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
- natka pietruszki, świeża, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2939 kJ / 702 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 105 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 216 mg