Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem

Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem

4.6 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja

Składniki

  • 10 g sera parmezan
    10 g sera grana padano
  • 60 g makaronu z soczewicy np. świderki
  • 100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 100 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 100 g bakłażana pokrojonego na kawałki
  • 5 g oliwy z oliwek
  • woda osolona, do gotowania
  • 170 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
  • ¼ opakowania łososia wędzonego na zimno (25 g), pokrojonego na kawałki
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 415.6 kcal / 1738.8 kJ
Białko 25.5 g
Tłuszcz 11.2 g
Węglowodany 58.3 g
Błonnik 19.6 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Sód 911.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...