
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
10 g sera parmezan
-
60 g makaronu z soczewicy np. świderki
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
100 g bakłażana pokrojonego na kawałki
-
5 g oliwy z oliwek
-
woda osolona, do gotowania
-
170 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
¼ opakowania łososia wędzonego na zimno (25 g), pokrojonego na kawałki
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
415.6 kcal /
1738.8 kJ
Białko
25.5 g
Tłuszcz
11.2 g
Węglowodany
58.3 g
Błonnik
19.6 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Sód
911.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM5)
1 godz.
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM6)
1 godz.
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM6)
25 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Sałatka z dynią i serem feta
30 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową
30 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min