
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
sera parmezan10 g
-
makaronu z soczewicy np. świderki60 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki100 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki100 g
-
bakłażana pokrojonego na kawałki100 g
-
oliwy z oliwek5 g
-
woda osolona, do gotowania
-
pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki170 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
ziół włoskich, mieszanych, suszonych½ łyżeczki
-
łososia wędzonego na zimno (25 g), pokrojonego na kawałki¼ opakowania
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
415.6 kcal /
1738.8 kJ
Białko
25.5 g
Tłuszcz
11.2 g
Węglowodany
58.3 g
Błonnik
19.6 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Sód
911.9 mg