Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem

Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem

4.6 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja

Składniki

  • sera parmezan
    10 g
    10 g sera grana padano
  • makaronu z soczewicy np. świderki
    60 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    100 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    100 g
  • bakłażana pokrojonego na kawałki
    100 g
  • oliwy z oliwek
    5 g
  • woda osolona, do gotowania
  • pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
    170 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • ziół włoskich, mieszanych, suszonych
    ½ łyżeczki
  • łososia wędzonego na zimno (25 g), pokrojonego na kawałki
    ¼ opakowania
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 415.6 kcal / 1738.8 kJ
Białko 25.5 g
Tłuszcz 11.2 g
Węglowodany 58.3 g
Błonnik 19.6 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Sód 911.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...