Urządzenia i Akcesoria
Łazanki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
300 g kapusty kiszonej
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oleju
-
130 g pieczarek przekrojonych na pół
-
75 - 100 g kostek boczku
-
350 g wody
-
10 - 15 g koncentratu pomidorowego
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 - 2 owoce jałowca
-
¼ łyżeczki kminku
-
¼ - ½ łyżeczkę majeranku, suszonego
-
½ łyżeczkę soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
160 g makaronu, suchego typu łazanki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1889.9 mg
Białko
19.7 g
Kalorie
2333 kJ /
557.6 kcal
Tłuszcz
21.5 g
Błonnik
7.7 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
72.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wigilijna kapusta z grochem
2 godz. 20 min
Bigos z kiełbasą i ziemniakami
1 godz. 20 min
Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi
2 godz. 10 min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 godz. 50 min
Wigilijna kapusta z grzybami
1 godz. 20 min
Krokiety z grzybami i kapustą
2 godz. 10 min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1 godz. 30 min
Bigos
1 godz. 30 min
Placki po węgiersku z gulaszem
1 godz. 45 min
Sos pieczarkowy
40 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min