Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana

4.6 1.0K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji

Składniki

  • marchewki pokrojonej na kawałki
    80 g
  • kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
    600 g
  • wody
    1550 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
    150 g
  • oleju
    30 g
  • mąki pszennej
    20 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kminku, mielonego
    ½ łyżeczki
  • koperku, świeżego posiekanego (opcjonalnie)
    2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 186.3 kcal / 779.6 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 8.7 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Sód 846.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...