
Urządzenia i Akcesoria
Kapusta zasmażana
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
600 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
-
1550 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
30 g oleju
-
20 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki kminku, mielonego
-
2 łyżki koperku, świeżego posiekanego (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
186.3 kcal /
779.6 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
15.1 g
Węglowodany
8.7 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
846.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska