Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 600 g kapusty kiszonej, odsączonej z zalewy
- 1550 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 30 g oleju
- 20 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki kminku, mielonego
- 2 łyżki koperku, świeżego, posiekanego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 779.6 kJ / 186.3 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 846.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Łazanki
1 godz.
Wodzionka
25min
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1 godz. 30 min
Makówki (Makiełki)
35min
Bigos
1 godz. 30 min
Kotlety schabowe w żytniej panierce, ziemniaki i duszona młoda kapusta
1h 45min
Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi
2 godz. 10 min
Kapusta gotowana
30min
Surówka z kiszonej kapusty
15 Min
Sos tatarski
5 min
Kapusta czerwona na ciepło
35min
Modro kapusta
45min