Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana

4.6 1.0K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji

Składniki

  • 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 600 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
  • 1550 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 30 g oleju
  • 20 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki kminku, mielonego
  • 2 łyżki koperku, świeżego posiekanego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 186.3 kcal / 779.6 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 8.7 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Sód 846.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...