Kapusta zasmażana
TM5 TM6

Kapusta zasmażana

4.5 (288 ocen)

Składniki

  • 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 600 g kapusty kiszonej, odsączonej z zalewy
  • 1500 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 30 g oleju
  • 20 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki kminku, mielonego
  • 2 łyżki koperku, świeżego, posiekanego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
833 kJ / 199 kcal
Białko
4.1 g
Węglowodany
7.2 g
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
2.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy