Urządzenia i Akcesoria
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
80 g rukoli
-
600 g batata pokrojonego w 1 cm plastry
-
2 łyżeczki oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
12 szczypta soli
-
8 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
2 awokado dojrzałe, pokrojone na kawałki
-
½ limonki
-
400 g wody
-
4 jajka
-
4 szczypty suszonych płatków chili
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 porcję
Sód
2538 mg
Białko
46.8 g
Kalorie
5654 kJ /
1351.2 kcal
Tłuszcz
68 g
Błonnik
36.8 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
150 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM5)
25 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Meksykańskie burrito bowl z łososiem
35 min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55 min
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM6)
15 min
Omlet z fetą i szpinakiem
15 min
Ranczerskie śniadanie z fasolą, awokado i jajkiem
50 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30 min