Urządzenia i Akcesoria
Ranczerskie śniadanie z fasolą, awokado i jajkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
5 g kolendry, świeżej, tylko liście5 g liści natki pietruszki, świeżych
-
60 g sera żółtego np. goudy, edamskiego, ementalera, pokrojonego na kawałki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
1 - 2 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki (patrz wskazówka)
-
30 g oleju
-
600 g krojonych pomidorów, z puszki600 g pomidorów pokrojonych w 2 cm kostkę
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczki cukru
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
240 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej (1 puszka)
-
4 jajka
-
4 tortille pszenne4 tortille kukurydziane
-
2 awokado dojrzałe, pokrojone w 5 mm półplastry
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1287.7 mg
Białko
18.8 g
Kalorie
2117.6 kJ /
506.1 kcal
Tłuszcz
32.6 g
Błonnik
13.9 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Węglowodany
40.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚNIADANIA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM6, TM7)
40 min
Kanapki klubowe (Club sandwich)
1 godz.
Fasolka na ciepło z jajkami z Varomy
40 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Tost z jogurtem tahini i grzybami miso
45 min
Wrapy z serem halloumi
40 min
Ryż z kimchi i jajkiem w stylu koreańskim
50 min
Wytrawny naleśnik dutch baby z serem kanapkowym
45 min
Shakshuka z patelni
50 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min