Urządzenia i Akcesoria
Omlet z fetą i szpinakiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
1 porcja
Składniki
-
90 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
20 g liści szpinaku baby, świeżych
-
2 jajka
-
2 szczypty soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
olej do smażenia
-
5 pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1275.8 mg
Białko
26.1 g
Kalorie
1645.7 kJ /
393.3 kcal
Tłuszcz
28.5 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
16.4 g
Węglowodany
8.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
20min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30min
Owsiane syrniki z czekoladą (bez cukru)
15min
Omlet à la leśny mech
15min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35min
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45min
Sałatka z kurczakiem i ziemniakami
30min
Placki cukiniowe z sosem tzatziki
50min
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30min
Nocna owsianka jogurtowa z owocami
8h 10min