Urządzenia i Akcesoria
Meksykańskie burrito bowl z łososiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
75 g mieszanki sałat
-
10 g kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
80 g jogurtu naturalnego
-
1 ½ łyżeczki mieszanki przypraw kuchni meksykańskiej
-
1 ząbek czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
800 g wody
-
100 g komosy ryżowej (quinoa)
-
300 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry
-
240 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki (1 puszka), odsączonej i opłukanej
-
8 pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki
-
½ czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone w 5 mm półplastry
-
pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża pokrojona w ukośne plastry
-
½ limonki ekologicznej, pokrojonej w ćwiartki, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
658.8 mg
Białko
49 g
Kalorie
3591.3 kJ /
858.4 kcal
Tłuszcz
42.5 g
Błonnik
17.6 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Węglowodany
72 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30 min
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 min
Podpłomyki z grillowanym kurczakiem i brzoskwiniami
35 min
Buraki z orzechowym sosem miso i sałatką z ziół
1 godz. 10 min
Wrapy z hummusem i warzywami
1 godz.
Makaron z pesto z groszku
30 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Wrapy karaibskie
35 min
Wrapy tikka masala
40 min
Kurczak z warzywami z purée z batatów i sosem z nerkowców
1 godz.
Wrapy à la pizza z tuńczykiem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Curry z ciecierzycy z orkiszowymi podpłomykami
40 min