Meksykańskie burrito bowl z łososiem

Meksykańskie burrito bowl z łososiem

4.6 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • 75 g mieszanki sałat
  • 10 g kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 80 g jogurtu naturalnego
  • 1 ½ łyżeczki mieszanki przypraw kuchni meksykańskiej
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 800 g wody
  • 100 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 300 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry
  • 240 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki (1 puszka), odsączonej i opłukanej
  • 8 pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki
  • ½ czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
  • 1 awokado dojrzałe, pokrojone w 5 mm półplastry
  • pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża pokrojona w ukośne plastry
  • ½ limonki ekologicznej, pokrojonej w ćwiartki, do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 658.8 mg
Białko 49 g
Kalorie 3591.3 kJ / 858.4 kcal
Tłuszcz 42.5 g
Błonnik 17.6 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Węglowodany 72 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...