
Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
1 cukinia mała (ok. 300 g)
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 1 łyżka
-
2 ząbki czosnku
-
30 g liści szpinaku, świeżych
-
100 g serka kremowego śmietankowego, puszystego, podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ łyżki sera parmezan, tartego (patrz wskazówka, opcjonalnie)
-
bazylia, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
331.3 kcal /
1386 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
31.9 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Sód
819.1 mg