Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
1 cukinia mała (ok. 300 g)
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 1 łyżka
-
2 ząbki czosnku
-
30 g liści szpinaku, świeżych
-
100 g serka kremowego śmietankowego, puszystego, podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ łyżki sera parmezan, tartego (patrz wskazówka, opcjonalnie)
-
bazylia, świeża do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
819.1 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
1386 kJ /
331.3 kcal
Tłuszcz
31.9 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20min
Kluski jaglane ze szpinakiem i pomidorowe ragout
1h 20min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6, TM7)
1h
Wrapy z pastą z groszku i fety i pomidorkami
10min
Pęczotto z bobem i cukinią
1h
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6, TM7)
15min
Sałatka z dynią i serem feta
30min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25min
Wrapy z serem halloumi
40min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45min