Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku

Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

  • 1 cukinia mała (ok. 300 g)
  • 15 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 1 łyżka
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g liści szpinaku, świeżych
  • 100 g serka kremowego śmietankowego, puszystego, podzielonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • ½ łyżki sera parmezan, tartego (patrz wskazówka, opcjonalnie)
  • bazylia, świeża do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 331.3 kcal / 1386 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 31.9 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 12.3 g
Sód 819.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...