Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
1 cukinia mała (ok. 300 g)
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 1 łyżka
-
2 ząbki czosnku
-
30 g liści szpinaku, świeżych
-
100 g serka kremowego śmietankowego, puszystego, podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ łyżki sera parmezan, tartego (patrz wskazówka, opcjonalnie)
-
bazylia, świeża do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
819.1 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
1386 kJ /
331.3 kcal
Tłuszcz
31.9 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Sałatka z dynią i serem feta
30 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1 godz. 20 min
Wegetariańska pieczeń grzybowa z sosem
1 godz. 20 min
Placki kukurydziane z konfiturą paprykową i kremem z awokado
1 godz. 10 min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Placki cukiniowe z sosem tzatziki
50 min