
Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańska pieczeń grzybowa z sosem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
10 g grzybów, suszonych np. prawdziwki, kurki, podgrzybki
-
1300 g wody
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
200 g ryżu brązowego
-
220 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 ząbków czosnku
-
180 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
90 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
400 g brązowych pieczarek, świeżych przekrojonych na pół
-
3 jajka
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 łyżka owoców jałowca
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
60 g mąki pszennej
-
2 łyżki sosu sojowego, ciemnego
-
½ łyżeczki nasion kozieradki, mielonych (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
246.2 kcal /
1030.2 kJ
Białko
7.4 g
Tłuszcz
14.7 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
506.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM6)
25 min
Wegańskie curry z bakłażanem
50 min
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Japońska sałatka z surimi (TM6)
20 min
Wegańskie roladki sojowe, knedle i modra kapusta
2 godz. 30 min
Wegetariańskie spring rollsy (TM6)
1 godz.
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM6)
15 min
Faszerowane bataty z majonezem banan-sriracha i surówką coleslaw
50 min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM6)
1 godz. 10 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6)
35 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min