Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańska pieczeń grzybowa z sosem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
10 g grzybów, suszonych np. prawdziwki, kurki, podgrzybki
-
1300 g wody
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki50 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
200 g czerwonego ryżu200 g ryżu brązowego
-
220 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 ząbków czosnku
-
180 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
90 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
400 g brązowych pieczarek, świeżych przekrojonych na pół
-
3 jajka
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 łyżka owoców jałowca
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszoną1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
60 g mąki pszennej
-
2 łyżki sosu sojowego, ciemnego
-
½ łyżeczki nasion kozieradki, mielonych (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
506.3 mg
Białko
7.4 g
Kalorie
1030.2 kJ /
246.2 kcal
Tłuszcz
14.7 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45min
Żurek wegański
35min
Zapiekanka ziemniaczana z borowikami
1h 20min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1h
Faszerowane pieczarki portobello z pieczonymi warzywami
45min
Wegańska zupa grzybowo-porowa z dzikim ryżem
45min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50min
Łazanki z kapustą kiszoną i żurawiną
1h 40min
Tarta porowo-serowa
1h 25min
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
30min
Gołąbki z mięsem i ziemniakami z sosem pieczarkowym
1h 10min