Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańska pieczeń grzybowa z sosem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
10 g grzybów, suszonych np. prawdziwki, kurki, podgrzybki
-
1300 g wody
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki50 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
200 g czerwonego ryżu200 g ryżu brązowego
-
220 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 ząbków czosnku
-
180 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
90 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
400 g brązowych pieczarek, świeżych przekrojonych na pół
-
3 jajka
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 łyżka owoców jałowca
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszoną1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
60 g mąki pszennej
-
2 łyżki sosu sojowego, ciemnego
-
½ łyżeczki nasion kozieradki, mielonych (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
506.3 mg
Białko
7.4 g
Kalorie
1030.2 kJ /
246.2 kcal
Tłuszcz
14.7 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Wegańskie zielone curry z tofu
25 min
Tofu w stylu japońskim, sos dyniowy, spiralizowane frytki
1 godz.
Tempeh teriyaki z warzywami i ryżem
40 min
Wegetariańska duszona młoda kapusta
35 min
Żurek wegański
35 min
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
45 min
Wietnamski gulasz warzywny z ryżem
45 min
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
30 min
Wegańskie roladki sojowe, knedle i modra kapusta
2 godz. 30 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM5)
1 godz.