
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z dynią i serem feta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
wody400 g
-
dyni Hokkaido obranej, bez pestek, pokrojonej na 2 cm kawałki100 g
-
pestek dyni (ok. 10 g)1 łyżka
-
rukoli40 g
-
sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę60 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w paski15 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
białego octu winnego5 g
-
musztardy10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
355.8 kcal /
1488.8 kJ
Białko
13.4 g
Tłuszcz
24.8 g
Węglowodany
24.1 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Sód
741.8 mg