Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z dynią i serem feta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
400 g wody
-
100 g dyni piżmowej, obranej, bez pestek, pokrojonej na 2 cm kawałki100 g dyni Hokkaido obranej, bez pestek, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
1 łyżka pestek dyni (ok. 10 g)
-
40 g rukoli
-
60 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
15 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w paski
-
10 g oliwy z oliwek
-
5 g białego octu winnego
-
10 g musztardy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
741.8 mg
Białko
13.4 g
Kalorie
1488.8 kJ /
355.8 kcal
Tłuszcz
24.8 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Węglowodany
24.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kanapki z pastą z tofu
5 min
Sałatka z nektarynką i malinowym dressingiem (TM5)
25 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM5)
1 godz.
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM5)
25 min
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Wrapy z hummusem i warzywami
1 godz.
Szaszłyki z halloumi i warzyw z pistacjowym pesto
1 godz.
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min