Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody
-
100
g dyni Hokkaido, obranej, bez pestek, pokrojonej na 2 cm kawałki
lub 100 g dyni piżmowej, obranej, bez pestek, pokrojonej na 2 cm kawałki - 1 łyżka pestek dyni (ok. 10 g)
- 40 g rukoli
- 60 g sera feta, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 15 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych, pokrojonych w paski
- 10 g oliwy z oliwek
- 5 g białego octu winnego
- 10 g musztardy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1488.8 kJ / 355.8 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 741.8 mg
Alternatywne przepisy
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM6)
45min
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25 min
Placki z dyni z twarożkiem ziołowym i łososiem
40min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 Min
Gryczano-orkiszowe placki z bananem
25 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35min
Jaglany koktajl z tahini
15 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40min
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40min
Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów
30 Min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 Min