
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z dynią i serem feta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
400 g wody
-
100 g dyni Hokkaido obranej, bez pestek, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
1 łyżka pestek dyni (ok. 10 g)
-
40 g rukoli
-
60 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
15 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w paski
-
10 g oliwy z oliwek
-
5 g białego octu winnego
-
10 g musztardy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
355.8 kcal /
1488.8 kJ
Białko
13.4 g
Tłuszcz
24.8 g
Węglowodany
24.1 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Sód
741.8 mg