Sałatka z dynią i serem feta

Sałatka z dynią i serem feta

4.2 23 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja

Składniki

  • wody
    400 g
  • dyni Hokkaido obranej, bez pestek, pokrojonej na 2 cm kawałki
    100 g
    100 g dyni piżmowej, obranej, bez pestek, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • pestek dyni (ok. 10 g)
    1 łyżka
  • rukoli
    40 g
  • sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
    60 g
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w paski
    15 g
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • białego octu winnego
    5 g
  • musztardy
    10 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 355.8 kcal / 1488.8 kJ
Białko 13.4 g
Tłuszcz 24.8 g
Węglowodany 24.1 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Sód 741.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...