
Urządzenia i Akcesoria
Placki cukiniowe z sosem tzatziki
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
1 porcja
Składniki
-
ogórka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki30 g
-
soli plus dodatkowo 1 szczypta½ łyżeczki
-
cukinii pokrojonej na kawałki200 g
-
ząbka czosnku½
-
jogurtu greckiego60 g
-
octu½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego4 szczypty
-
jajko1
-
mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-200045 g
-
koperku, świeżego posiekanego1 łyżeczka
-
wody (opcjonalnie)2 - 3 łyżki
-
olej do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
321.1 kcal /
1343.6 kJ
Białko
18.3 g
Tłuszcz
5.1 g
Węglowodany
49.4 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
844.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Chłodnik z buraków i rzodkiewek
1 godz.
Pełnoziarniste placki jogurtowe
15 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
20 min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Omlet z fetą i szpinakiem
15 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Pełnoziarniste gofry z malinami
15 min
Placki jaglane
40 min
Owsiane placki bananowo-migdałowe
20 min
Placki z cukinii (low carb)
50 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min