Urządzenia i Akcesoria
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
4 szczypty soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
120 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki120 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
60 g migdałów, blanszowanych60 g migdałów prażonych, niesolonych
-
4 ząbki czosnku
-
120 g liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
100 - 120 g oliwy z oliwek
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
12 suszonych pomidorów, w oleju (ok. 80 g), odsączonych, pokrojonych w paski
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
677.4 mg
Białko
18.6 g
Kalorie
2276.8 kJ /
544.2 kcal
Tłuszcz
45.7 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Węglowodany
17.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25 min
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25 min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM6, TM7)
45 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM6)
25 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM5)
25 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Bowl z pieczonymi warzywami, czarnym ryżem i marynowanym tofu
1 godz.
Sałatka z kaszą bulgur i dynią na ciepło
50 min
Wrapy z hummusem i rumienionymi warzywami
35 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min