Wrapy z hummusem i rumienionymi warzywami

4.8 33 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 200 g cukinii pokrojonej w paski (5 x 0,5 cm)
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (5 x 0,5 cm)
  • 200 - 250 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
  • 20 g pasty tahini (patrz wskazówka)
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • 4 tortille pszenne
  • woda do zwilżenia
  • 1 czerwona cebula mała (ok. 80 g), pokrojona w cienkie plastry

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 788.8 mg
Białko 10.1 g
Kalorie 1771.7 kJ / 423.5 kcal
Tłuszcz 22.9 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...