
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki120 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
wody70 g
-
kaszy kuskus, razowej20 g
-
soli2 szczypty
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia10 g
-
czerwonej cebuli20 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
miodu, płynnego5 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
kminu rzymskiego, mielonego¼ łyżeczki
-
pomidorów, dojrzałych pokrojonych w 2 cm kostkę170 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej70 g
-
czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry15 g
-
pestek dyni10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
393.2 kcal /
1645.3 kJ
Białko
11.7 g
Tłuszcz
15.5 g
Węglowodany
54.9 g
Błonnik
11.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
596.9 mg