
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
70 g wody
-
20 g kaszy kuskus, razowej
-
2 szczypty soli
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
20 g czerwonej cebuli
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
5 g miodu, płynnego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
170 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w 2 cm kostkę
-
70 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
15 g czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry
-
10 g pestek dyni
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
393.2 kcal /
1645.3 kJ
Białko
11.7 g
Tłuszcz
15.5 g
Węglowodany
54.9 g
Błonnik
11.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
596.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Kanapki z pastą z tofu
5 min
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
35 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Omlet z fetą i szpinakiem
15 min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min