Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
70 g wody
-
20 g kaszy kuskus, razowej
-
2 szczypty soli
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
20 g czerwonej cebuli
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
5 g miodu, płynnego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
170 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w 2 cm kostkę
-
70 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
15 g czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry
-
10 g pestek dyni
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
596.9 mg
Białko
11.7 g
Kalorie
1645.3 kJ /
393.2 kcal
Tłuszcz
15.5 g
Błonnik
11.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
54.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25 min
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Leczo z kurczakiem
30 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Ryż z kimchi i jajkiem w stylu koreańskim
50 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min
Makaron z warzywami w sosie teriyaki
40 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min