Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g kaszy bulgur
- 30 g orzeszków piniowych
- 200 g ogórków, pokrojonych na kawałki
- 150 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 20 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki (opcjonalnie)
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 50 g oliwy z oliwek
- 40 g rodzynek
- 2 ½ łyżeczki soli
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1000 g wody
- 500 g dyni piżmowej, pokrojonej w 2 cm kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1903.2 kJ / 454.9 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 69.6 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 11.5 g
- Sód
- 1494.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wrapy z hummusem i warzywami
1h
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40 min
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50 Min
Ryba w stylu Veracruz
45 min
Dyniowe ragout z ryżem
45 min
Brokułowa zupa z soczewicą
25 Min
Bowl ze smażonym łososiem i czarną fasolą
35 min
Tofucznica
30 min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM5)
45 min
Sałatka z komosy ryżowej z kurczakiem i pesto
35 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min