
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g kaszy bulgur
- 30 g orzeszków piniowych
- 200 g ogórków pokrojonych na kawałki
- 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 20 g selera naciowego pokrojonego na kawałki (opcjonalnie)
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 50 g oliwy z oliwek
- 40 g rodzynek
- 2 ½ łyżeczki soli
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1000 g wody
- 500 g dyni piżmowej pokrojonej w 2 cm kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 454.9 kcal / 1903.2 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Węglowodany
- 69.6 g
- Błonnik
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Sód
- 1494.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dyniowe ragout z ryżem
45 min
Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów
30 min
Bowl ze smażonym łososiem i czarną fasolą
35 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Risotto z dynią i szpinakiem
35 min
Sałatka z dynią i serem feta
30 min
Pęczotto z bobem i cukinią
1 godz.
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Brokułowa zupa z soczewicą
25 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Sałatka z komosy ryżowej z kurczakiem i pesto
35 min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min