Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą bulgur i dynią na ciepło
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
200 g kaszy bulgur
-
30 g orzeszków piniowych
-
200 g ogórków pokrojonych na kawałki
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
20 g selera naciowego (opcjonalnie) pokrojonego na kawałki
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
50 g oliwy z oliwek
-
40 g rodzynek
-
2 ½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1000 g wody
-
500 g dyni piżmowej pokrojonej w 2 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1494.7 mg
Białko
10 g
Kalorie
1903.2 kJ /
454.9 kcal
Tłuszcz
18.6 g
Błonnik
11.5 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
69.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Z DYNIĄ NA OKRĄGŁO II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM5)
45 min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM6, TM7)
45 min
Dyniowe ragout z ryżem
1 godz.
Ryba z sosem tahini i kalafiorową sałatką tabbouleh
35 min
Sałatka z bakłażanem i soczewicą
40 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Bowl z pieczonymi warzywami, czarnym ryżem i marynowanym tofu
1 godz.
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem
40 min
Risotto z dynią i szpinakiem
35 min
Zupa z batatów i dyni z grzankami ziołowymi
50 min