
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
1 porcja
Składniki
-
cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)250 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia1 szczypta
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki30 g
-
migdałów prażonych, niesolonych15 g
-
ząbek czosnku1
-
liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji30 g
-
oliwy z oliwek25 - 30 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
suszone pomidory, w oleju (ok. 20 g), odsączone, pokrojone w paski3
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
544.2 kcal /
2276.8 kJ
Białko
18.6 g
Tłuszcz
45.7 g
Węglowodany
17.8 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Sód
677.4 mg