Urządzenia i Akcesoria
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
500 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g migdałów, blanszowanych30 g migdałów prażonych, niesolonych
-
2 ząbki czosnku
-
60 g liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
50 - 60 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
6 suszonych pomidorów, w oleju (ok. 40 g), odsączonych, pokrojonych w paski
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
677.4 mg
Białko
18.6 g
Kalorie
2276.8 kJ /
544.2 kcal
Tłuszcz
45.7 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Węglowodany
17.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6, TM7)
20 min
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM5)
15 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM6)
25 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1 godz.
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6, TM7)
45 min
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30 min
Grzanki z warzywami i pastą jajeczną
20 min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Makaron z sosem z buraków i serem feta
40 min