Grzanki z warzywami i pastą jajeczną

Grzanki z warzywami i pastą jajeczną

5.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 kromek

Składniki

  • 40 g liści szpinaku baby, świeżych
  • woda do poziomu 1 l
  • 6 jajek schłodzonych
  • 100 g jogurtu naturalnego (patrz wskazówka)
  • 20 g majonezu (patrz wskazówka)
  • 20 g musztardy Dijon
    20 g musztardy miodowej
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 15 - 20 g kaparów, konserwowych odsączonych
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 80 g selera pokrojonego na kawałki
  • 120 g czerwonych buraków surowych, pokrojonych na kawałki
  • 80 g rzodkiewek
  • 8 kromek chleba pełnoziarnistego
  • szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kromkę

Sód 519.5 mg
Białko 10.5 g
Kalorie 896.8 kJ / 214.3 kcal
Tłuszcz 9.8 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 21.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...