
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
1 porcja
Składniki
-
fileta z dorsza, bez skóry pokrojonego w 2-3 cm kawałki100 g
-
soli2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
cebuli przekrojonej pionowo na pół40 g
-
cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół100 g
-
bakłażana z odciętymi końcówkami, mieszczącego się w szerokiej części podajnika lub przekrojonego wzdłuż na pół100 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki50 g
-
ziemniaków mieszczących się w szerokiej części podajnika100 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek10 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata125 g
-
wody100 g
-
tymianku, suszonego¼ łyżeczki
-
oregano, suszonego¼ łyżeczki
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
373.9 kcal /
1564.5 kJ
Białko
25.1 g
Tłuszcz
11.4 g
Węglowodany
45.9 g
Błonnik
10.6 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
410.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1 godz.
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM5)
1 godz.
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM6)
25 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
1 godz. 10 min
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50 min
Bowl ze smażonym łososiem i czarną fasolą
35 min
Ryba w stylu Veracruz
45 min
Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym
1 godz.
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
30 min
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45 min