
Urządzenia i Akcesoria
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)350 - 400 g
-
pasternaku Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)350 - 400 g
-
oliwy z oliwek4 łyżki
-
mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)2 łyżki
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
krojonych pomidorów, z puszki240 g
-
liści bazylii, świeżych10 g
-
sera mozzarella (ok. 125 g), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego w plastry1 kulka
-
czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry8 - 10
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
422.8 kcal /
1768.8 kJ
Białko
12.7 g
Tłuszcz
23.3 g
Węglowodany
43.3 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
1194.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
20 min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM5)
30 min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM6)
30 min
Thermomix® Party
1 godz. 30 min
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6)
25 min
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6)
30 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM5)
45 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM5)
45 min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM6)
1 godz. 10 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6)
45 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6)
55 min
Sorbet z mrożonych owoców
5 min