Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami

4.0 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja

Składniki

  • 1000 g wody
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 80 g makaronu suchego, typu orzo
  • 30 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 80 g pomidora przekrojonego na pół
  • 100 g ogórka pokrojonego na kawałki
  • 75 g sera feta pokruszonego
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżka octu balsamicznego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 3646.9 mg
Białko 26.6 g
Kalorie 2935.1 kJ / 701.5 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 12.3 g
Węglowodany 96.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...