Makaron z sosem z buraków i serem feta

4.4 45 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • 15 g oliwy z oliwek
  • 80 g cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
    80 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
  • 150 g czerwonego buraka, gotowanego pokrojonego na kawałki
  • 30 g sera feta pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do podania
  • 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 25 g orzechów włoskich, łuskanych plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • ½ łyżeczki suszonych płatków chili
  • 1 łyżeczka soli plus 1 szczypta
  • 1000 g wody
  • 150 g makaronu, suchego, typu rigatoni
    150 g makaronu, suchego, typu penne
  • koperek, świeży posiekany, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1964.3 mg
Białko 15.2 g
Kalorie 2124.8 kJ / 507.9 kcal
Tłuszcz 20.4 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Węglowodany 69.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...