Urządzenia i Akcesoria
Makaron z sosem z buraków i serem feta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
15 g oliwy z oliwek
-
80 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)80 g cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
-
150 g czerwonego buraka, gotowanego pokrojonego na kawałki
-
30 g sera feta pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do podania
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
25 g orzechów włoskich, łuskanych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili
-
1 łyżeczka soli plus 1 szczypta
-
1000 g wody
-
150 g makaronu, suchego, typu penne150 g makaronu, suchego, typu rigatoni
-
koperek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1964.3 mg
Białko
15.2 g
Kalorie
2124.8 kJ /
507.9 kcal
Tłuszcz
20.4 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
69.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wysokobiałkowa rolada z serka wiejskiego z indykiem i pieczarkami
40 min
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30 min
Penne z tuńczykiem i oliwkami w sosie pomidorowym
35 min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35 min
Makaron z ciecierzycy z warzywami w sosie tahini
30 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 min
Bowl z pieczonymi warzywami, czarnym ryżem i marynowanym tofu
1 godz.
Gnocchi dyniowe z kremowym sosem śmietanowym
1 godz.
Makaron z ciecierzycy z sosem dyniowym z fetą
35 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min