Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta

Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta

4.4 94 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych
    60 g
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    40 g
    40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
    5 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    65 g
  • sok z ½ cytryny (ok. 20 g)
  • wody
    1200 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • makaronu, suchego, typu penne Lubella
    270 g
  • sera burrata (każde po 125 g)
    2 - 4 opakowania
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    20
  • skórka otarta z cytryny bez białych błonek, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 720 kcal / 3012.4 kJ
Białko 30.1 g
Tłuszcz 40.7 g
Węglowodany 59.5 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 13.4 g
Sód 1131.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...