
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych60 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki40 g
-
liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji5 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek65 g
-
sok z ½ cytryny (ok. 20 g)
-
wody1200 g
-
soli1 łyżeczka
-
makaronu, suchego, typu penne Lubella270 g
-
sera burrata (każde po 125 g)2 - 4 opakowania
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół20
-
skórka otarta z cytryny bez białych błonek, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
720 kcal /
3012.4 kJ
Białko
30.1 g
Tłuszcz
40.7 g
Węglowodany
59.5 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
13.4 g
Sód
1131.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska