Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych
-
40
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 5 g liści bazylii, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 1 ząbek czosnku
- 65 g oliwy z oliwek
- sok z ½ cytryny (ok. 20 g)
- 1200 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 270 g makaronu, suchego, typu penne, Lubella
- 2 - 4 opakowania sera burrata (każde po 125 g)
- 20 pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- skórka otarta z cytryny, bez białych błonek, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3012.4 kJ / 720 kcal
- Białko
- 30.1 g
- Węglowodany
- 59.5 g
- Tłuszcz
- 40.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 1131.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Omlet z fetą i szpinakiem
15min
Gnocchi z krewetkami w ziołowym sosie
30min
Makaron cannelloni ze szpinakiem
1h 20 min
Fettucine z grzybami
40min
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2h 30 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45min
Risotto z dynią i szpinakiem
35 Min
Kurczak w sosie orzechowym z makaronem
40min
Zapiekane nachos z czterema dipami
40min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, łososiem i koperkowym dressingiem
30min
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1h
Dyniowa zapiekanka z gnocchi i wołowiną
1h