Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6, TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
120 g liści szpinaku baby, świeżych
-
180 g mandarynek, obranych, podzielonych na kawałki180 g klementynek obranych, podzielonych na kawałki
-
100 g pestek granatu
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych
-
100 g czerwonych buraków podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
80 g rzodkiewek dł. min. 4 cm, Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami (patrz wskazówka)
-
100 g wędzonego sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
50 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
15 g syropu klonowego
-
1 łyżeczka czerwonego octu winnego
-
25 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
254.2 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
841.8 kJ /
201.2 kcal
Tłuszcz
14.6 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
13.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Jajka faszerowane korniszonami
50 min
Koreańskie tosty (TM7, TM6, TM5)
35 min
Rösti ze spiralizowanych ziemniaków z jajkiem i piklami z szalotki
45 min
Spaghetti z cukinii w śmietanowym sosie z boczkiem (TM6, TM7)
40 min
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1 godz. 15 min
Kanapki rainbow (TM6, TM7)
40 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
15 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6, TM7)
25 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
30 min