
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
120 g liści szpinaku baby, świeżych
-
180 g klementynek obranych, podzielonych na kawałki
-
100 g pestek granatu
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych
-
100 g czerwonych buraków podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
80 g rzodkiewek dł. min. 4 cm, Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami (patrz wskazówka)
-
100 g wędzonego sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
50 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
15 g syropu klonowego
-
1 łyżeczka czerwonego octu winnego
-
25 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
¼ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
201.2 kcal /
841.8 kJ
Białko
6.6 g
Tłuszcz
14.6 g
Węglowodany
13.2 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
254.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50 min
Koreańska surówka z ogórków (TM6)
5 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6)
1 godz.
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6)
35 min
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM5)
15 min
Kanapki rainbow (TM6)
40 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6)
30 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6)
1 godz.
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6)
25 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami
25 min