Zupa miso z warzywami

Zupa miso z warzywami

4.3 4 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

  • 10 g oleju
  • 65 g grzybów shiitake, świeżych pokrojonych w plastry
    65 g grzybów shiitake, suszonych, pokrojonych w plastry
  • 50 g marchewki pokrojonej w słupki (0,5 x 8 cm)
  • 30 g pora pokrojonego w plastry
  • 300 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
  • 15 g pasty miso
  • 25 g wody
  • 85 g tofu, średnio twardego pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • cebula dymka pokrojona w 3 mm plastry, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 326.6 mg
Białko 8.6 g
Kalorie 505.4 kJ / 120.8 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 0.85 g
Węglowodany 10.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...