Urządzenia i Akcesoria
Zupa miso z warzywami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
10 g oleju
-
65 g grzybów shiitake, suszonych, pokrojonych w plastry65 g grzybów shiitake, świeżych pokrojonych w plastry
-
50 g marchewki pokrojonej w słupki (0,5 x 8 cm)
-
30 g pora pokrojonego w plastry
-
300 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
-
15 g pasty miso
-
25 g wody
-
85 g tofu, średnio twardego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
cebula dymka pokrojona w 3 mm plastry, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
326.6 mg
Białko
8.6 g
Kalorie
505.4 kJ /
120.8 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
0.85 g
Węglowodany
10.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA JAPOŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1h 30min
Orientalna zupa z makaronem i sajgonki na parze
1h
Japońska zupa ramen
1h 50min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50min
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50min
Zupa miso
45min
Koreański ramen z tofu
50min
Zupa z kimchi i tofu
30min
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45min
Pad thai
45min
Tofu po koreańsku
1h 20min