
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 30 g wodorostów kombu, pokrojonych na kawałki
- 10 g płatów wodorostów wakame, suszonych, pokrojonych na kawałki
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 150 g pora, tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry
- 60 - 80 g pasty miso, białej (shiromiso)
- 200 g tofu, miękkiego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 20 g szczypiorku, świeżego, drobno pokrojonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 411 kJ / 98 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1h 30min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 godz. 10 min
Pasta zhong
15 min
Crumble po indyjsku
1h 20min
Zupa miso z warzywami
30 min
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40 min
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
45 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
1h 30min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1h
Azjatyckie spring rolls
1h 20min
Zupa Pho
1h 20min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min