
Urządzenia i Akcesoria
Zupa miso
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
wody1000 g
-
wodorostów kombu pokrojonych na kawałki30 g
-
płatów wodorostów wakame, suszonych pokrojonych na kawałki10 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
pora tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry150 g
-
pasty miso białej (shiromiso)60 - 80 g
-
tofu, miękkiego pokrojonego w 1 cm kostkę200 g
-
szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
98 kcal /
411 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
1.1 g
Węglowodany
6.4 g
Błonnik
1.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 godz. 5 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 godz. 20 min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1 godz. 30 min
Wegetariańskie chop suey
1 godz. 5 min
Azjatyckie spring rolls
1 godz. 20 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1 godz. 30 min
Zupa Pho
1 godz. 20 min
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40 min
Zupa miso z warzywami
30 min
Caldeirada - portugalska zupa rybna
45 min