
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 30 g wodorostów kombu pokrojonych na kawałki
- 10 g płatów wodorostów wakame, suszonych pokrojonych na kawałki
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 150 g pora tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry
- 60 - 80 g pasty miso białej (shiromiso)
- 200 g tofu, miękkiego pokrojonego w 1 cm kostkę
- 20 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 98 kcal / 411 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Błonnik
- 1.2 g