![Kimchi Kimchi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/46E08BE1-25CD-4895-B387-73633E32685C/Derivates/820ce6cd-7236-4d0a-902f-3d866f751d75.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g kapusty pekińskiej, pokrojonej na 7-8 cm kawałki
- 2200 g wody
- 100 g soli
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 70 g kalarepy, pokrojonej na kawałki
- 30 g cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2-3 mm plastry
- 35 g ryżu białego, długoziarnistego
- 15 g cukru
- 20 g szczypiorku, grubego, pokrojonego na 4-5 cm kawałki
-
30
g sosu rybnego
lub 30 g sosu sojowego - 15 g papryki słodkiej, mielonej
- 15 g papryki ostrej, mielonej
- ½ łyżeczki chili, mielonego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 143.9 kJ / 34.4 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 2994.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30 Min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 Std.
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
45 Min
Zupa z kimchi i tofu
30 Min
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40 Min
Boczek z kimchi
35min
Sycylijska caponata
30 Min
Pikantna potrawka z bakłażana
30 Min
Szarpany jackfruit BBQ
25 Min
Paneer
4h 5min
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45 Min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 Min