Kimchi
TM6 TM5

Kimchi

4.3 (246 ocen)

Składniki

  • 1000 g kapusty pekińskiej, pokrojonej na 7-8 cm kawałki
  • 2200 g wody
  • 100 g soli
  • 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 70 g kalarepy, pokrojonej na kawałki
  • 30 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2-3 mm plastry
  • 35 g ryżu białego, długoziarnistego
  • 15 g cukru
  • 20 g szczypiorku, grubego, pokrojonego na 4-5 cm kawałki
  • 30 g sosu rybnego
    lub 30 g sosu sojowego
  • 15 g papryki słodkiej, mielonej
  • 15 g papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki chili, mielonego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
143.9 kJ / 34.4 kcal
Białko
1.9 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Błonnik
1.8 g
Sód
2994.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy