Kimchi
TM5 TM6

Kimchi

4.3 (185 ocen)

Składniki

  • 1000 g kapusty pekińskiej, pokrojonej na 7-8 cm kawałki
  • 2170 g wody
  • 100 g soli
  • 45 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 70 g kalarepy, pokrojonej na kawałki
  • 30 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2-3 mm plastry
  • 30 g ryżu
  • 15 g cukru
  • 20 g szczypiorku, grubego, pokrojonego na 4-5 cm kawałki
  • 30 g sosu rybnego
    lub 30 g sosu sojowego
  • 15 g papryki słodkiej, mielonej
  • 15 g papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki chili, mielonego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
1327.2 kJ / 317 kcal
Białko
21.2 g
Węglowodany
88.4 g
Tłuszcz
2.9 g
Błonnik
24.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 104 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy