Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g kapusty pekińskiej, pokrojonej na 7-8 cm kawałki
- 2200 g wody
- 100 g soli
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 70 g kalarepy, pokrojonej na kawałki
- 30 g cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2-3 mm plastry
- 35 g ryżu białego, długoziarnistego
- 15 g cukru
- 20 g szczypiorku, grubego, pokrojonego na 4-5 cm kawałki
-
30
g sosu rybnego
lub 30 g sosu sojowego - 15 g papryki słodkiej, mielonej
- 15 g papryki ostrej, mielonej
- ½ łyżeczki chili, mielonego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 143.9 kJ / 34.4 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 2994.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa z kimchi i tofu
30min
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30min
Zupa z grzybami w pięciu smakach
40min
Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)
30min
Boczek z kimchi
35min
Zupa miso z warzywami
30min
Majonez japoński (kewpie)
15 Min
Pikantna potrawka z bakłażana
30min
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45 Min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1hod. 40min
Japońska zupa ramen
1 Std. 50 Min
Koreański ramen z tofu
50min