Lohikeitto (soupe traditionnelle lapone)

Lohikeitto (soupe traditionnelle lapone)

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

  • 50 g de blanc de poireau coupé en tronçons
  • ½ gousse d'ail
  • 100 g de carotte coupée en rondelles
  • 100 g de pommes de terre coupées en cubes
  • 1 c. à soupe de fond de poisson
  • 300 g d'eau
  • 150 g de crème liquide 35% m.g.
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 130 g de saumon frais coupé en dés
  • 1 branche de thym frais
  • 2 branches d'aneth frais effeuillées
  • 50 g de saumon fumé coupé en lamelles

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 512.8 kcal / 2130.3 kJ
Białko 23.3 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 14.3 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Sód 1508.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...