![Soupe de maïs au chorizo Soupe de maïs au chorizo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0ee146fc3e5fbf798bddaf12b6d961e6/Derivates/1a85240fd6b162eeeb0d3df3c055efc16138346c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de chorizo, coupé en cubes
- 30 g d'échalote, coupée en deux
- 2 gousses d'ail
- 30 g de beurre demi-sel
- 900 g de grains de maïs en conserve, égouttés
- 1 cube de bouillon, émietté
- 1 pincée de poivre moulu
- 1 c. à café de jus de citron
- 400 g d'eau
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 5 g de coriandre fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1258.8 kJ / 300.9 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 153.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vichyssoise avec des pâtes
35 min
Soupe de carotte, miso et amande
35 min
Soupe thaïe au lait de coco et au poulet
40 min
Velouté de tomates au sarrasin et beaufort
30 min
Soupe de courge, petites pâtes et chorizo
30 min
Soupe de courgette, chèvre et noisette
20 min
Risotto au citron, burrata et romarin
1 godz. 10 min
Soupe de pomme de terre au curry
35 min
Velouté de petits pois, salade, perles du japon et camembert
45 min
Soupe vichyssoise
40 min
One pot crozets aux lardons et fromage
30 min
Vichyssoise aux petits pois et au maquereau fumé
40 min