Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 25 g de beurre demi-sel
- 100 g de lardons
- 150 g de pommes de terre, en dés
- 500 g de grains de maïs en conserve, égouttés
- 500 g d'eau
- 1 cube de bouillon de poule
- 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 300 g de haddock, en tranches de 1 cm environ, sans peau
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1945 kJ / 465 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Velouté haricots blancs, carottes et céleri-rave
35min
Soupe crémeuse de maïs à la dinde
50min
Soupe d'alpage
40min
Soupe de champignons marrons-bacon
50min
Crème de brocoli aux noisettes
1h
Soupe hongroise aux champignons
30min
Velouté de céleri au lait de coco
35min
Velouté de topinambour
45min
Soupe de crevettes, coco et vermicelles
25min
Lohikeitto (soupe traditionnelle lapone)
40min
Crème de maïs au cumin
30min
Velouté de céleri à la pomme et aux noisettes
13hod.