Vichyssoise aux petits pois et au maquereau fumé

Vichyssoise aux petits pois et au maquereau fumé

4.8 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon nouveau coupé en deux
    50 g
  • de blanc de poireau en tronçons
    150 g
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe
  • de pommes de terre en morceaux
    150 g
  • de petits pois frais
    250 g
  • de lait
    200 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    100 g
  • de bouillon de légumes
    150 g
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de maquereaux fumés en fines tranches (2 filets)
    150 g
  • herbes aromatiques fraîches (ciboulette, menthe, persil,
    coriandre, aneth), ciselées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 331.4 kcal / 1386.6 kJ
Białko 14.1 g
Tłuszcz 19.9 g
Węglowodany 25.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...