Githeri (ragoût de maïs, haricots rouges et crevettes)

4.8 874 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon en morceaux
    100 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    15 g
  • de cumin en poudre
    1 c. à café
  • de paprika doux en poudre
    2 c. à café
  • de curry en poudre
    1 c. à café
  • de tomates en morceaux
    300 g
  • de concentré de tomate
    1 c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de lait de coco
    200 g
  • de crevettes cuites, décortiquées (environ 800 g non décortiquées)
    300 g
  • de haricots rouges en conserve égouttés
    150 g
  • de grains de maïs en conserve égouttés
    140 g
  • de coriandre fraîche ciselés
    4 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 285.7 kcal / 1195.4 kJ
Białko 16.2 g
Tłuszcz 13.1 g
Węglowodany 23.3 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Sód 631.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...