Dahl de lentilles corail aux épinards

4.8 4 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • 1 ½ oignon coupé en quatre
  • 3 gousses d'ail
  • 3 cm de gingembre frais
  • 1 piment rouge thaï, épépiné
  • 1 ½ c. à soupe d'huile de tournesol
  • 1 ½ c. à soupe de pâte de curry indienne
    1 ½ c. à soupe de curry de Madras en poudre
  • 530 g de tomates concassées en conserve
  • 600 g d'eau
  • 380 g de lentilles corail rincées et égouttées
  • 150 g de pousses d'épinards frais
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 190 g de yaourt nature velouté
  • 4 ciboules émincées
  • feuilles de coriandre fraîche

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 79.5 mg
Białko 21.8 g
Kalorie 1751.9 kJ / 418.7 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 13.6 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 74.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...