Dahl de pois cassés

Dahl de pois cassés

4.5 90 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 portions

Składniki

  • de pois cassés et un grand volume d'eau froide
    200 g
  • oignon coupé en quatre
    1
  • gousses d'ail
    2
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de mélange d'épices (gingembre, curcuma, cumin, piment)
    3 c. à café
  • de tomates concassées en conserve
    400 g
  • d'eau et 2 c.à soupe
    400 g
  • de bouillon de légumes
    1 cube
  • citron vert non traité le zeste et le jus
    1
  • de sucre en poudre
    ½ c. à soupe
  • de sel
    1 pincée
  • oignon rouge en findes rondelles
    1
  • de yaourt à la grecque
    125 g
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de coriandre fraîche ciselés
    4 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 349 kcal / 1462 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...