Dahl de pois cassés

Dahl de pois cassés

4.5 121 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 portions

Składniki

  • 200 g de pois cassés et un grand volume d'eau froide
  • 1 oignon coupé en quatre
  • 2 gousses d'ail
  • 30 g d'huile d'olive
  • 3 c. à café de mélange d'épices (gingembre, curcuma, cumin, piment)
  • 400 g de tomates concassées en conserve
  • 400 g d'eau et 2 c.à soupe
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 1 citron vert non traité le zeste et le jus
  • ½ c. à soupe de sucre en poudre
  • 1 pincée de sel
  • 1 oignon rouge en findes rondelles
  • 125 g de yaourt à la grecque
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 4 brins de coriandre fraîche ciselés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 16 g
Kalorie 1462 kJ / 349 kcal
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...