![Curry d'épinards à la feta Curry d'épinards à la feta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8989332fdd166b5def8cf82f90a4d0ec/Derivates/cb08b8f1d8f931fba57f3961c257bca9ac54346f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 gousses d'ail
- 1 cm de gingembre frais
- 250 g d'oignons, coupés en quatre
- 25 g d'huile de tournesol
- ½ c. à café de sel
- 200 g de tomates, en quartiers
- 3 c. à café de mélange d'épices (piment, muscade, cumin, garam masala, cardamome)
- 300 g d'épinards frais
- 100 g de lait de coco
- 4 brins de coriandre fraîche
- 200 g de feta, en dés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1378 kJ / 332 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Dahl de lentilles corail, épinards et courge à l'indienne
25 dk
Curry de pois chiches au tofu
25 dk
Chili de pois chiches
45 分钟
Curry de patates douces, épinards et brocoli
45 分钟
Aubergines tandoori
35min
Dahl de lentilles corail, épinards et oignons verts
35min
Ragoût africain de légumes aux cacahuètes
45 分钟
Korma veggie aux noix de cajou
55 Min
Colombo de légumes
1 Std. 5 Min
Crumble épicé de légumes
1h 15min
Dahl de pois cassés à la patate douce
13hod. 25min
Dahl de lentilles corail, carottes, pois chiches et épinards
30 Min