Curry de patates douces, épinards et brocoli

Curry de patates douces, épinards et brocoli

4.7 173 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • de cacahuètes grillées non salées
    100 g
  • oignon coupé en quatre
    1
  • gousses d'ail
    2
  • de gingembre frais
    2 cm
  • de patates douces en grosses frites
    500 g
  • d'huile d'olive
    3 c. à soupe
  • de curry en poudre
    2 c. à soupe
  • de pâte de curry
    1 c. à café
  • de lait de coco
    400 g
  • de bouillon de légumes
    250 g
  • de concentré de tomate
    2 c. à soupe
  • de pousses d'épinards
    200 g
  • de fleurettes de brocoli
    150 g
  • le jus d'un citron vert
  • de coriandre fraîche ciselés
    2 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 579 kcal / 2422 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...